2η Παγκύπρια Ημερίδα Στατιστικής Επιστήμης

Author: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019 με μεγάλη επιτυχία η 2η Παγκύπρια Ημερίδα Στατιστικής Επιστήμης. Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Frederick στη Λευκωσία και σε αυτή συμμετείχαν πέραν των 50 ερευνητριών και ερευνητών των οποίων τα ενδιαφέροντα αφορούν τη Στατιστική.

Κύρια ομιλήτρια στην ημερίδα ήταν η DrIneke StoopHead of Methodology at The Netherlands Institute for Social Research η οποία μίλησε για την Ευρωπαϊκή Κοινωνική Έρευνα (ESS), μια ακαδημαϊκού χαρακτήρα πολύ-εθνική έρευνα η οποία διεξάγεται σε όλη την Ευρώπη ανά δυο χρόνια από το 2002.

Στην φετινή διοργάνωση παρουσιάστηκαν 17 επιστημονικές εργασίες με τις συμμετέχουσες και τους συμμετέχοντες να προέρχονταν από τον ακαδημαϊκό και εκπαιδευτικό χώρο, από ιδιωτικές εταιρείες ερευνών, από την Στατιστική Υπηρεσία Κύπρου καθώς και από μεγάλους οργανισμούς όπως την KPMG, και την PwC, ενώ είχαν την ευκαιρία ανταλλάξουν ιδέες, να παρουσιάσουν τις εργασίες τους, να γνωρίσουν τη δουλειά συναδέλφων τους και να αναζητήσουν νέους τρόπους συνεργασίας.

 Για τις περιλήψεις των παρουσιάσεων επισκεφτείτε τον ιστοχώρο http://www.frederick.ac.cy/stat2019

 

Previous Article

Η χρησιμότητα των επίσημων στατιστικών στην Κύπρο

Next Article

Αρχαιρεσίες Κυπριακής Στατιστικής Εταιρείας

You may also like

Αφήστε μια απάντηση