Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός Στατιστικής 2022-2023, Εθνική Φάση Αποτελέσματα Πρώτης Εργασίας

Author: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Στις 10 Ιανουαρίου 2023 πραγματοποιήθηκε η Πρώτη Εργασία της Εθνικής Φάσης του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού Στατιστικής. Έλαβαν μέρος εκατόν έντεκα (111) ομάδες από όλη την Κύπρο αποτελούμενες από τριακόσιους είκοσι δύο (322) μαθητές/μαθήτριες γυμνασίου και λυκείου.

 

Οι συνδιοργανωτές του διαγωνισμού (Στατιστική Υπηρεσία, Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πανεπιστήμιο Κύπρου και Κυπριακή Στατιστική Εταιρεία) επιθυμούν να εκφράσουν τις ευχαριστίες τους προς όλες τις ομάδες για τη συμμετοχή τους, καθώς και για την προσπάθεια που έχουν καταβάλει.

 

Η Πρώτη Εργασία περιελάμβανε τρία τεστ ως ακολούθως:

α. Τεστ βασικών γνώσεων στατιστικής

β. Τεστ χρήσης επίσημων πηγών στατιστικών δεδομένων

γ. Τεστ ερμηνείας στατιστικών εκθέσεων.

 

Οι έντεκα (11) πρώτες ομάδες (λόγω διπλής ισοβαθμίας στη δέκατη θέση) με την υψηλότερη βαθμολογία στην κατηγορία του λυκείου και οι δώδεκα (12) πρώτες (λόγω τριπλής ισοβαθμίας στη δέκατη θέση) στην κατηγορία του γυμνασίου, προκρίνονται στη Δεύτερη Εργασία, η οποία αφορά στην ετοιμασία έκθεσης στατιστικού περιεχομένου ως αποτέλεσμα επεξεργασίας ενός συνόλου δεδομένων.

 

Οι ομάδες που θα διαγωνιστούν στη Δεύτερη Εργασία παρατίθενται πιο κάτω, κατά αλφαβητική σειρά. Επιπρόσθετα, δίδονται στατιστικά στοιχεία σχετικά με την κατανομή της βαθμολογίας της Πρώτης Εργασίας.

 

 

 

Previous Article

Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός Στατιστικής, Εθνική Φάση – Αποτελέσματα

Next Article

Ευρωπαϊκή Ημέρα Στατιστικής 2022

You may also like