Ανακοίνωση Ίδρυσης

Author: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Ιδρύθηκε πρόσφατα, ως επιστημονικό Σωματείο, η «Κυπριακή Στατιστική Εταιρεία» (Cyprus Statistical Society). Σκοπός της Κυπριακής Στατιστικής Εταιρείας (ΚΣΕ) είναι η προαγωγή καιδιάδοση όλων των κλάδων της Στατιστικής Επιστήμης, τόσο της θεωρίας της όσο καιτων εφαρμογών της, καθώς και η αναγνώριση της συμβολής της Στατιστικής Επιστήμης σε άλλες επιστήμες και σε σημαντικούς τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας. Επίσης, στοχεύει στην εδραίωση του κύρους του επαγγέλματος τουΣτατιστικού και στην προαγωγή της διδασκαλίας της Στατιστικής σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Κυπριακής Στατιστικής Εταιρείας, που συγκροτήθηκε μετά από εκλογές στη Γενική Συνέλευση, αποτελείται από τους:

Τάσος Χριστοφίδης (Πανεπιστήμιο Κύπρου – Πρόεδρος)

Κώστας Χριστοφή (Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου – Αντιπρόεδρος)

Χαριτίνη Τσαγκάρη (Πανεπιστήμιο Λευκωσίας – Γραμματέας)

Κώστας Διαμαντίδης (Στατιστική Υπηρεσία – Ταμίας)

Σέργιος Αγαπίου (Πανεπιστήμιο Κύπρου- Μέλος)

Μιλτώ Χατζηκυριάκου (Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus – Μέλος)

Πετρούλα Μαυρικίου (Πανεπιστήμιο Frederick- Μέλος).

Η επίτευξη των σκοπών της ΚΣΕ επιδιώκεταιμε δράσεις όπως η οργάνωση διαλέξεων, συνεδρίων και διαγωνισμών και η έκδοση επιστημονικών περιοδικών. Παράλληλα, η ΚΣΕ θα επιδιώξει το μέγιστο βαθμό συνεργασίας μεαντίστοιχες επιστημονικές οργανώσεις άλλων χωρών.

Τακτικά μέλη της Κυπριακής Στατιστικής Εταιρείας μπορούν να είναι πτυχιούχοι αναγνωρισμένων Πανεπιστημίωνή άλλων ισότιμων ιδρυμάτων που έχουν επιπλέον ένα από τα εξής:

  1. Μεταπτυχιακό τίτλο στη Στατιστική ή συναφή κλάδο
  2. Τριετή επαγγελματική ή ερευνητική εμπειρία στη Στατιστική ή συναφή κλάδο
  3. Διδακτορικό τίτλο (ανεξαρτήτως κλάδου) και επιστημονικό ενδιαφέρον για τη Στατιστική Επιστήμη.

Η Κυπριακή Στατιστική Εταιρεία καλεί όσους ενδιαφέρονται να γίνουν μέλη της ή χρειάζονται περισσότερες πληροφορίες, να επικοινωνήσουν με τη Γραμματέα του Διοικητικού Συμβουλίου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση tsangari.h@unic.ac.cy.

Previous Article

‘Ενταξη στη FenSTATS

Next Article

1η Παγκύπρια Ημερίδα Στατιστικής Επιστήμης

You may also like

Αφήστε μια απάντηση